Les 6 fases d’un projecte web

Endinsar-se en un projecte web, a priori, pot semblar un gran repte. Però deixa’m dir-te que no, que el procés per aconseguir la digitalització del teu negoci no és ni molt menys complicat.

A més et posaré les coses molt fàcils, et guiaré en tots els processos i sabràs gairebé a tot moment en quin punt ens trobem (dic gairebé perquè entenc que no voldràs saber de mi les 24 hores del dia, clar 😜).

Avui vull explicar-te les 6 fases que formen part l’aventura online:

  • FASE 1: ens hem de conèixer 💖. Per la teva part, per saber qui hi ha darrere d’Onfaya. Per la meva part, saber qui ets, com ets, l’equip que hi ha darrere si n’hi ha i saber també sobre el teu negoci. És tan important la part humana com la part empresarial per poder-ho plasmar de manera molt fidel en una web.
  • FASE 2: processada tota la informació anterior i havent detectat les necessitats, toca posar fil a l’agulla i crear el prototip i disseny i cercar les funcionalitats que requereix el teu futur projecte. És a dir, l’estructura web, les pàgines que en formaran part i els elements que hi haurà, i la part més visual de la paleta de colors 🎨.
  • FASE 3: és hora de preparar tooot el contingut per la web 💼: tant la part escrita com la part gràfica, ja sigui imatges, elements gràfics. Recopilarem tot el material per donar-li forma a la pàgina. T’ajudaré a organitzar una mica el contingut si ho necessites, don’t worry!
  • FASE 4: la maquetació, la meva part preferida. Aquí em toca treballar a mi de valent! 🤩 Toca construir tota la pàgina web, seguint el disseny i prototip escollit i afegint tot el contingut. Va, que ja queda poc!
  • FASE 5: un cop maquetat, toca optimitzar i retocar els últims detalls per tal que no només sigui genial la web, sinó que estigui pràcticament perfecta ✨. Caldrà revisar a fons que es vegi bé a diferents dispositius, que els enllaços vagin bé, que el formulari funcioni… a més d’aplicar tècniques SEO bàsiques.
  • FASE 6: ei, que ja està! Sí, sí, ja ha acabat el procés 👏. L’últim pas és la publicació, és a dir avisar al Sr. Google que ja està llesta per mostrar la teva pàgina web al buscador. Esperarem uns dies que els seus robots entrin per fer-ho i revisarem que tot estigui bé.

Sí, ho sé, he dit que són 6 fases, però en realitat són 7 😳. L’últim que queda és el manteniment web, el gran oblidat. És molt important mantenir una web actualitzada per evitar problemes de seguretat i funcionalitat. En aquesta entrada del blog t’ho explico més a fons (fer clic)!

Què? Oi que no és per tant? 😌 La part feixuga és la de fer un exercici de com i què es vol plasmar a la pàgina web. La resta de tasques pràcticament van a càrrec meu, tu només hauràs de revisar que tot vagi a la línia que tu tenies pensada i que creiem que pot funcionar millor. Et convido a veure la part on explico com són les pàgines web onfaya fent clic aquí!

No tinguis por o mandra per voler una pàgina web, t’asseguro que valdrà la pena.