Coneixes les extensions de Chrome? 🤔 Són aplicacions que pots instal·lar al navegador i n’hi ha de tota mena: entreteniment, productivitat, jocs, notícies, meteorològiques, sincronització amb eines, etc.
Avui t’explico 4 extensions que utilitzo pràcticament diàriament i que faciliten una mica la vida dels que treballem en el món digital. No obstant això, si tu no t’hi dediques segur que també pots aprofitar-les! I si no sempre pots donar un tomb a la pàgina oficial per trobar-ne alguna que s’adapti a les teves necessitats. Fes clic aquí per veure-les! 🔍
1 · Language Tool
La joia de la corona 👑, considero que és imprescindible. Corregeix el que escrius a qualsevol pàgina que tinguis oberta del navegador: xarxes socials, Gmail o altre gestor de correus, WordPress, etc. És a dir, a tots els camps on es permeti l’escriptura ✏️.
També identifica de manera ràpida i eficaç l’idioma amb el qual estàs escrivint. En el meu cas, escric normalment en català i castellà, i no cal que li indiqui en quin estic escrivint en aquell moment perquè passi el màgic corrector ✨.
No només corregeix faltes ortogràfiques en si, sinó també puntuació, i t’aconsella si alguna expressió no està ben redactada. També té en consideració les modificacions ortogràfiques oficials (per exemple, en català dóna -de donar- o sóc, ja no porten accent, encara que ens sembli estrany!):

A vegades amb les presses escrivim massa ràpid i no tenim en compte les faltes, i cal dir que un horror (sí, horror ☠️) ortogràfic resta molta professionalitat al que expresses.
2 · Google Font Previewer
A vegades ens plantegem com quedaria una pàgina web amb una altra lletra tipogràfica, sobretot els que ens dediquem a això. I, la veritat, fa molta mandra haver d’editar la tipografia per veure que tal queda 😫.

Aquesta extensió permet amb un sol clic modificar-la i pots veure en viu els canvis. A més, té l’opció de poder escollir mitjançant el selector CSS quins continguts vols que faci el canvi.
Un cop tanques la pàgina, torna tot a la normalitat.
3 · WhatFont
No t’ha passat que vols saber quin tipus de lletra hi ha a una pàgina web? Et sona que pot ser la Roboto… però resulta ser la Lato! És una molt bona manera de descobrir tipografies noves i sortir una mica de les típiques (Montserrat, Roboto, Open Sans everywhere 🤨).
Ja no cal obrir l’inspector per veure quina font té un text en concret. Amb aquesta extensió podem veure quina tipografia té un contingut només posant el cursor a sobre.

Això sí, el contingut ha de ser escrit, no detecta el text propi de les imatges. Alguna cosa dolenta havia de tenir!
4 · ColorZilla
El comptagotes de tota la vida! Aquesta extensió et permet saber quin color té qualsevol píxel de la pàgina web que estiguis visitant 🎨. I el millor de tot és que no només els textos, sinó també detecta les imatges.

Amb un sol clic et copia el codi hexadecimal al porta paper i així ja ho pots enganxar on ho necessitis. També et mostra el codi RGB per tal que utilitzis el que més et convingui.
I tu, fas servir algunes extensions? Aquestes són molt bàsiques però ens treuen de maldecaps i no haver de rebuscar amb el inspector.
Pròximament una nova entrega de #extensionstop!