4 extensions top de Google Chrome 路 Part 1

Coneixes les extensions de Chrome? 馃 S贸n aplicacions que pots instal路lar al navegador i n’hi ha de tota mena: entreteniment, productivitat, jocs, not铆cies, meteorol貌giques, sincronitzaci贸 amb eines, etc.

Avui t’explico 4 extensions que utilitzo pr脿cticament di脿riament i que faciliten una mica la vida dels que treballem en el m贸n digital. No obstant aix貌, si tu no t’hi dediques segur que tamb茅 pots aprofitar-les! I si no sempre pots donar un tomb a la p脿gina oficial per trobar-ne alguna que s’adapti a les teves necessitats. Fes clic aqu铆 per veure-les! 馃攳

1 路 Language Tool

La joia de la corona 馃憫, considero que 茅s imprescindible. Corregeix el que escrius a qualsevol p脿gina que tinguis oberta del navegador: xarxes socials, Gmail o altre gestor de correus, WordPress, etc. 脡s a dir, a tots els camps on es permeti l’escriptura 鉁忥笍.

Tamb茅 identifica de manera r脿pida i efica莽 l’idioma amb el qual est脿s escrivint. En el meu cas, escric normalment en catal脿 i castell脿, i no cal que li indiqui en quin estic escrivint en aquell moment perqu猫 passi el m脿gic corrector 鉁.

No nom茅s corregeix faltes ortogr脿fiques en si, sin贸 tamb茅 puntuaci贸, i t’aconsella si alguna expressi贸 no est脿 ben redactada. Tamb茅 t茅 en consideraci贸 les modificacions ortogr脿fiques oficials (per exemple, en catal脿 d贸na -de donar- o s贸c, ja no porten accent, encara que ens sembli estrany!):

Exemple del que indica amb correccions oficials

A vegades amb les presses escrivim massa r脿pid i no tenim en compte les faltes, i cal dir que un horror (s铆, horror 鈽狅笍) ortogr脿fic resta molta professionalitat al que expresses.

2 路 Google Font Previewer

A vegades ens plantegem com quedaria una p脿gina web amb una altra lletra tipogr脿fica, sobretot els que ens dediquem a aix貌. I, la veritat, fa molta mandra haver d’editar la tipografia per veure que tal queda 馃槴.

En aquest cas, crec que descarto la Caesar Dressing pel meu lloc web

Aquesta extensi贸 permet amb un sol clic modificar-la i pots veure en viu els canvis. A m茅s, t茅 l’opci贸 de poder escollir mitjan莽ant el selector CSS quins continguts vols que faci el canvi.

Un cop tanques la p脿gina, torna tot a la normalitat.

3 路 WhatFont

No t’ha passat que vols saber quin tipus de lletra hi ha a una p脿gina web? Et sona que pot ser la Roboto… per貌 resulta ser la Lato! 脡s una molt bona manera de descobrir tipografies noves i sortir una mica de les t铆piques (Montserrat, Roboto, Open Sans everywhere 馃え).

Ja no cal obrir l’inspector per veure quina font t茅 un text en concret. Amb aquesta extensi贸 podem veure quina tipografia t茅 un contingut nom茅s posant el cursor a sobre.

Pels textos faig servir la Questrial

Aix貌 s铆, el contingut ha de ser escrit, no detecta el text propi de les imatges. Alguna cosa dolenta havia de tenir!

4 路 ColorZilla

El comptagotes de tota la vida! Aquesta extensi贸 et permet saber quin color t茅 qualsevol p铆xel de la p脿gina web que estiguis visitant 馃帹. I el millor de tot 茅s que no nom茅s els textos, sin贸 tamb茅 detecta les imatges.

El color salmonet, ben maco que 茅s

Amb un sol clic et copia el codi hexadecimal al porta paper i aix铆 ja ho pots enganxar on ho necessitis. Tamb茅 et mostra el codi RGB per tal que utilitzis el que m茅s et convingui.

I tu, fas servir algunes extensions? Aquestes s贸n molt b脿siques per貌 ens treuen de maldecaps i no haver de rebuscar amb el inspector.

Pr貌ximament una nova entrega de #extensionstop!